Vi erkänner – det är inte varje dag som vi har tid eller energi att trolla fram världens godaste rätt till middag. Men med toppingar kan du göra vilken maträtt som helst vackrare, godare och mer smakrik.
Faktum är att det bara är fantasin som sätter gränser för vad du kan använda som topping. Och det gör mycket för dina rätter att tillföra lite krisp, lite salt, lite fett eller lite färg. Och det är definitivt tillåtet att använda flera toppingar samtidigt.
I veckans meny börjar vi med en krämig currysoppa med kyckling – toppad med hackade cashewnötter, koriander och röd chili. Gott och färgglatt!
På tisdagen är toppingen inte heller dålig; valnötter och krispiga rågbrödskrutonger – ett smart sätt att använda dina halvtorra brödrester – tillsammans med en sallad.
ALLA pastarätter förtjänar lite parmesan på toppen, och onsdagens squashspaghetti är inget undantag. Den åtföljs av goda köttbullar i tomatsås och får också ett fint strössel av färska örter.
Dagen därpå serverar vi en vacker medelhavsinspirerad sallad med rökt lax, avokado, tomater och oliver. Toppad med smulad fetaost och nymald peppar – enkelt och gott!
På fredagen blir vi lite barnsliga och serverar varmkorv – men med ganska vuxet pålägg i form av en smarrig chilidressing och picklad rödlök. Allt vi kan säga är: Du måste smaka!
Om du ska ha gäster i helgen kan du välkomna dem med en bruschetta med grillad avokado och salladslök. Kommer den med topping? Ja, förstås! Rostade pumpafrön och krasse.
Till helgens brunch föreslår vi små glas kvarg med topping av färska bär och en krispig hemgjord granola med frön, mandel och honung.
Smakliga måltider!
Veckans tips
18 goda toppingar Vi kan inte få nog av toppingar. Här får du massor av förslag, så du också kan gå loss hemma i ditt kök. Om du räknar kalorier eller om din rätt är ganska fet i sig själv, kanske du vill välja mer kalorisnåla toppingar. Vill du ha spröda toppingar så strö över dem först precis innan servering.
9 toppingar som avrundar smaken • Nötter och mandlar, gärna rostade med kryddor • Pinjenötter och pumpafrön, gärna rostade • Rostade bacontärningar • Fetaost • Parmesan • Brödkrutonger av vete eller råg • Avokado i tärningar • Sesamfrön, gärna rostade • Oliver
9 kalorisnåla toppingar • Hackade färska örter • Groddar och skott, t ex vackra rödbetsskott • Rostade kikärter, gärna med kryddor • Snabbsyltad rödlök • Blåbär • Apelsintärningar • Tärnat äpple • Granatäppelkärnor • Rostad parmaskinka
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.