Kycklingkorv med bröd, syltad rödlök och chilidressing

30 minuter
553 kcal

Middag är aldrig en enkel sak. Å ena sidan vill du ha något riktigt gott, å andra sidan vill din kropp ha något nyttigt. Dessutom ska det vara något hela familjen tycker om. Därför har vi gjort en egen variant av den klassiska snabbmaten – en nyttigare version med kycklingkorv, syltad rödlök och chilidressing som smakar helt fantastiskt!

Kycklingkorv med bröd, syltad rödlök och chilidressing

EN NYTTIGARE VERSION AV SNABBMATSFAVORITEN kycklingkorv med bröd, syltad rödlök och chilidressing.

© wichmann+bendtsen

Kycklingkorv med bröd, syltad rödlök och chilidressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 kycklingkorvar à 50 g
  • Salladsblad
  • 40 g Ketchup
  • Krasse
  • 250 g grönsaksstavar, t.ex morötter, blomkål, gurka och körsbärstomatertomater _SE
  • 4 fullkornskorvbröd à 45 g

Syltad rödlök:

  • 1 rödlökar
  • ½ dl ättika
  • ¼ dl vatten
  • ¼ dl socker
  • 1 lagerblad
  • 5 pepparkorn

Chilidressing:

  • ¾ dl creme fraiche, 9% fett
  • 1¼ tsk chilisås
  • ½ tsk akaciahonung
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Skär rödlök i tunna skivor.
  • Koka upp ättika, vatten och socker och häll över löken. Tillsätt lagerblad och pepparkorn. Lägg på locket och ställ i kylen.
  • Blanda alla ingredienser till chilidressingen, och stek korvarna i en varm stekpanna.
  • Värm korvbröden i en brödrost och skär dem till hälften. Fyll dem med salladsblad, korv, dressing, rödlök, krasse och ketchup. Servera med plockgrönsaker.

TIPS! Om du vill spara in på kalorierna kan du byta ut korvbröden mot ett kålblad. T ex ett vackert rödkålsblad. Vill du baka dina egna korvbröd hittar du ett recept här