Krämig currysoppa med kyckling och cashew

30 minuter
358 kcal

Recept på en antiinflammatorisk currysoppa med mycket få kalorier och massor av grönsaker. Om du har överblivna kokta morötter eller gröna ärtor är det bara att slänga i dem.

Currysoppa

CURRYSOPPA MED KYCKLING – Soppan kan också lagas med räkor eller tofutärningar.

© wichmann+bendtsen

Krämig currysoppa med kyckling och cashew

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 140 g kycklingfilé
  • ½ rödlök
  • ½ aubergine
  • ½ paprika
  • ½ morot
  • 1½ fett vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära
  • ½ msk gurkmeja
  • röd chili
  • 1 msk curry
  • 2 kaffirlimeblad
  • ¼ lime, saften
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl sojabaserad matlagningsgrädde eller vanlig matlagningsgrädde
  • ½ msk fisksås
  • 1 msk akaciahonung
  • ½ l kycklingbuljong

Servering:

  • ½ knippa koriander
  • 2 msk cashewnötter
  • ½ röd chili
  • Limesaft

Så här gör du

  • Tärna kyckling, lök, aubergine, paprika och morot och riv vitlök, ingefära, gurkmeja och chili fint.
  • Lägg i en kastrull med övriga ingredienser och koka upp under omrörning.
  • Låt sjuda under lock i 20 minuter eller tills grönsakerna är nästan mjuka men fortfarande har lite sting.
  • Servera med färskhackad koriander, hackade cashewnötter, tunna skivor av röd chili och limesaft.

TIPS Soppan är utsökt med en bit gott, knaprigt bröd eller rester av råris.