Medelhavsinspirerad sallad med varmrökt lax

20 minuter
425 kcal

Du bara måste testa den här enkla, vackra och goda salladen med varmrökt lax. Den mättar och smakar sol och sommar – året runt.

Skål med sallad på lax, avokado, tomat, rödlök, gurka, oliver och fetaost

Medelhavsinspirerad sallad med varmrökt lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 romansalladshuvuden
  • gurka
  • ½ rödlök, liten
  • ½ avokado
  • 12 körsbärstomater
  • 10 svarta oliver
  • 40 g fetaost
  • 100 g varmrökt lax, gärna med peppar
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Citron, saften
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Hacka romansalladen grovt. Skär gurka, rödlök, avokado och körsbärstomater i önskade storlekar. Lägg upp grönsaker och oliver på ett fat eller två tallrikar.
  • Dela fetaost och varmrökt lax i mindre bitar och lägg dem på salladen.
  • Droppa olivolja och pressa citronsaft över salladen och toppa med nymalen svartpeppar innan servering.