Grön sallad
© wichmann+bendtsen

Fransk sallad med chèvre chaud och bönor

Låt dig inspireras av det franska köket med denna kaféklassiker. Denna utsökta sallad kan du laga på bara 15 minuter och servera till både lunch och middag. Smaklig måltid!

21 juni 2018 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Sallad med chèvre chaud och bönor

1 person

2–3 msk blötlagda och kokta vita bönor (blötläggs i 8 timmar och kokas mjuka med liten kärna kvar i ca 35 minuter i lättsaltat vatten)
100 g gröna bönor – haricots verts
1 hjärtsallad
3 valnötter
3 små skivor getost à 10 g
Ev ätliga lavendelblommor
Kallpressad rapsolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
2 msk rågkrutonger, se tips
1 tsk extra jungfruolja
1 msk senapsvinägrett, se tips

Rågkrutonger
Rågkrutonger – så gör du:

Rosta rågbrödstärningar i 1 tsk olivolja med pressad vitlök och lite salt tills de är gyllene. Låt svalna på hushållspapper som suger upp överflödigt fett. 

Senapsvinägrett
Tips!

Vinägrett med senap är mycket populärt och mycket franskt. Man kan använda den fina eller den grovkorniga dijonsenapen. 2 dl extra jungfruolja, 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk dijonsenap, havssalt och nymalen svartpeppar. Alla ingredienser ska vara rumstempererade. Vispa först oljan med vinäger, lägg därefter till senap och smaka av med salt och peppar.

Så gör du sallad med chèvre chaud och bönor

  • Gör i ordning de gröna bönorna och koka dem i 2 mi­­nut­er i lättsaltat vatten med lite rapsolja. 
  • Låt dem rinna av och svalna i en sil. 
  • Skölj salladen och lägg upp med båda bönsorterna. 
  • Stek osten snabbt i olivolja i en panna. 
  • Lägg osten på salladen. 
  • Toppa med valnötter och rågkrutonger, dressing och ev lavendel.

Näringsinnehåll per portion:

Energi: 507 kcal 
Protein: 17,3 g 
Fett: 33,6 g 
Kolhydrater: 40,7 g 
Kostfiber: 12,1 g 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar