Sallad med chèvre chaud och bönor
1 person
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Tid totalt: 15 minuter
INGREDIENSER
2–3 msk blötlagda och kokta vita bönor (blötläggs i 8 timmar och kokas mjuka med liten kärna kvar i ca 35 minuter i lättsaltat vatten)
100 g gröna bönor – haricots verts
1 hjärtsallad
3 valnötter
3 små skivor getost à 10 g
Ev ätliga lavendelblommor
Kallpressad rapsolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
2 msk rågkrutonger, se tips
1 tsk extra jungfruolja
1 msk senapsvinägrett, se tips
Så gör du sallad med chèvre chaud och bönor
- Gör i ordning de gröna bönorna och koka dem i 2 minuter i lättsaltat vatten med lite rapsolja.
- Låt dem rinna av och svalna i en sil.
- Skölj salladen och lägg upp med båda bönsorterna.
- Stek osten snabbt i olivolja i en panna.
- Lägg osten på salladen.
- Toppa med valnötter och rågkrutonger, dressing och ev lavendel.
Näringsinnehåll per portion:
Energi: 507 kcal
Protein: 17,3 g
Fett: 33,6 g
Kolhydrat: 40,7 g
Kostfiber: 12,1 g