Grön sallad
© wichmann+bendtsen

Fransk sallad med chèvre chaud och bönor

Låt dig inspireras av det franska köket med denna kaféklassiker. Denna utsökta sallad kan du laga på bara 15 minuter och servera till både lunch och middag. Smaklig måltid!

21 juni 2018 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Sallad med chèvre chaud och bönor

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

2–3 msk blötlagda och kokta vita bönor (blötläggs i 8 timmar och kokas mjuka med liten kärna kvar i ca 35 minuter i lättsaltat vatten)

100 g gröna bönor – haricots verts

1 hjärtsallad

3 valnötter

3 små skivor getost à 10 g

Ev ätliga lavendelblommor

Kallpressad rapsolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

2 msk rågkrutonger, se tips

1 tsk extra jungfruolja

1 msk senapsvinägrett, se tips

Så gör du sallad med chèvre chaud och bönor

  • Gör i ordning de gröna bönorna och koka dem i 2 mi­­nut­er i lättsaltat vatten med lite rapsolja.
  • Låt dem rinna av och svalna i en sil.
  • Skölj salladen och lägg upp med båda bönsorterna.
  • Stek osten snabbt i olivolja i en panna.
  • Lägg osten på salladen.
  • Toppa med valnötter och rågkrutonger, dressing och ev lavendel.

Näringsinnehåll per portion:

Energi: 507 kcal

Protein: 17,3 g

Fett: 33,6 g

Kolhydrat: 40,7 g

Kostfiber: 12,1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar