4 tips för barnvänlig mat
1. Ta med barnen in i köket.
Mat smakar bättre när man själv har varit med och lagat den. Och när de små har varit med i köket vet de vad som finns i den. De små behöver förstås inte utrustas med en stor kökskniv, men de kan hjälpa till med att skölja och röra om och – inte minst – smaka på maten.
2. Dela upp maten.
Allt-i-ett-grytor och stora blandade sallader är inte alltid populära hos barn. De vill gärna veta vad de äter. Därför kan du lägga upp en del av ingredienserna i små skålar så att barnen lätt kan välja de ingredienser de tycker bäst om.
3. Plockmat är gott
Att äta med fingrarna är en hit hos de flesta barn. Det är därför rätter som veckans pitabröd och varmkorv alltid går hem hos barnen. Och ja, fiskburgare och broccolipommes frites kan också ätas utan bestick.
**4. Mer dipp, tack!
Dipp är populärt – både bland unga och gamla. De ger extra smak åt maten, och om dina barn är kräsna är dipp ett bra sätt att få dem att äta mer mat – och särskilt grönsaker. Ge varje person en egen liten skål med dipp för att göra det enklare att doppa. Bra dippsåser är hummus, guacomole, chilimajo, en hemmagjord jordnötssmörsdressing eller gräddfilsdressing.