Fiskbiffar med hemlagad remoulad och broccolipommes

30 minuter
330 kcal

Ett genialt recept på fiskbiffar med en god hemgjord remoulad och broccolipommes – hela familjen kommer garanterat älska det!

Tallrik med fiskbiffar, tomater och remoulad.

Fiskbiffar med hemlagad remoulad och broccolipommes

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 9 biffar

Broccolipommes:

  • 400 g broccoli
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ msk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Fiskbiffar:

  • 200 g vit fisk, t ex torsk eller sej
  • ½ tsk havssalt
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ liten schalottenlök
  • ½ näve dill
  • ⅓ dl mjölk
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ ägg
  • citron, saften
  • ½ msk olja till stekning

Remoulad:

  • 33 g pickles
  • ½ dl grekisk yoghurt, 2 % fett
  • 1⅓ msk persilja
  • ½ nypa havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Skär broccoli i små, långa buketter.
  • Pensla med olja, och salta och peppra. Baka i 20 min.
  • Kör fisk och salt i en minihackare.
  • Mixa lök, dill och mjölk, och vänd i fisken tillsammans med mjöl, peppar, ägg och citronsaft.
  • Forma biffarna med en matsked och stek i olka i en varm stekpanna i cirka 4 min på varje sida.
  • Mixa pickles och yoghurt tillsammans. Hacka persiljan och vänd i. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera fiskbiffarna med broccolipommes, remoulad och sallad.

TIPS! Du kan också använda lax till färsen, precis som den smakar gott när du gör den med hälften vit fisk och hälften lax.