Havregrynsgröt med fruktsallad

10 minuter
367 kcal

En robust frukost som fyller på med vitaminer och fibrer och håller dig mätt länge.

Havregrynsgröt med äpple – 5:2-dieten recept

Havregrynsgröt med fruktsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g havregryn
  • 1 dl vatten
  • 3 dl lättmjölk
  • 2 nypa salt
  • 2 äpple
  • 1 banan
  • 2 plommon
  • 60 g frysta jordgubbar
  • 4 mandlar

Tillagning

Rör ihop havregrynen med vatten, låt det gärna stå kallt över natten eftersom det frigör grynens mineraler. Men det går bra att göra gröten direkt också. Koka upp den, tillsätt salt och mjölk, och justera konsistensen med vatten. Lägg gröten i en skål och fördela bitar av de tinade jordgubbarna över den tillsammans med hackade mandlar.

Havregrynsgröt är något av det nyttigaste du kan äta till frukost. Läs varför här.