Havregrynsgröt med fruktsallad

En robust frukost som fyller på med vitaminer och fibrer och håller dig mätt länge.

1 januari 2015 av I FORM

1 person

50 g havregryn
½ dl vatten
1½ dl lättmjölk
1 knivsudd salt
1 äpple
½ banan
1 plommon
30 g frysta jordgubbar
2 mandlar


Tillagning

Rör ihop havregrynen med vatten, låt det gärna stå kallt över natten eftersom det frigör grynens mineraler. Men det går bra att göra gröten direkt också. Koka upp den, tillsätt salt och mjölk, och justera konsistensen med vatten. Lägg gröten i en skål och fördela bitar av de tinade jordgubbarna över den tillsammans med hackade mandlar.

  • Du tränar inte alls:

    Om du behöver hushålla med ditt kaloriintag är det en god idé att starta vid frukosten. Minska därför mängden havregryn och slopa hälften av de frysta jordgubbarna.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Din intensiva träning betyder att du med fördel kan lägga lite fler mandlar i gröten. Det höjer inte bara den låga fetthalten, utan bidrar dessutom med t ex immunstärkande E-vitamin.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar