Fruktsallad och yoghurt med müsli

Härligt uppiggande att starta dagen med.

14 juli 2015 av I FORM

1 person

½ apelsin
½ äpple
Saften av ½ citron
30 g björnbär
30 g blåbär
25 g vindruvor
10 granatäpplekärnor
10 g hasselnötter
2 dl lättyoghurt
30 g müsli med torkad frukt
Te eller kaffe


Tillagning

Skär apelsinen i filéer och äpplet i klyftor. Droppa över citronsaft. Skölj björnbär, blåbär och vindruvor och blanda alltihop. Dekorera med granatäpplekärnor och tunna skivor av hasselnötter. Servera fruktsalladen med en skål yoghurt och ekologisk müsli med torkad frukt samt kaffe eller te om du vill.

  • Du tränar inte alls:

    Du kan spara in på kalorier genom att hoppa över hasselnötterna. Skär eventuellt också ner på müslin. Det påverkar inte själva portionsstorleken och du får ändå nytta av fruktens många antioxidanter.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Häll på extra müsli om du har förbränt många kolhydrater under intensiv träning och behöver fylla på depåerna. Styrketränar du kan du eventuellt lägga till en extra deciliter yoghurt för att öka mängden muskeluppbyggande protein.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar