Powermüsli med yoghurt

Laddar med rejält med energi och gör gott för magen.

16 juli 2015 av I FORM-redaktionen

1 person

15 g havregryn
15 g fiberrika flingor
5 g mandlar
1 katrinplommon
½ äpple
20 g vindruvor
1,5 dl yoghurt eller filmjölk med probiotiska bakterier


Tillagning

Blanda hackade mandlar, gryn och flingor och rosta i en torr panna i ca 10 min. Rör hela tiden. Rör i hackade katrinplommon när blandningen har tagits ur pannan. Skär äpplen i tärningar och vindruvor i skivor och häll allt över yoghurt eller filmjölk.

Magvänligt

Den här lilla rätten är perfekt för din mage. Du får inte bara nyttiga bakterier från yoghurten, du får dessutom gott om fibrer som dels har en god effekt på matsmältningen och dels får de hälsosamma bakterierna att trivas ännu bättre.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar