Chiapudding med passionsfrukt, kokos, kvarg och havregryn

40 minuter
313 kcal

Ge dig själv en exotisk – och mättande – start på dagen. Prova vår nyttiga och goda chiapudding med passionsfrukt och kokosnöt.

Chiapudding med kvarg och gurkmeja

DU KAN NÄSTAN INTE UNDVIKA att bli på bra humör av att äta den här goda, färgglada frukosten. Och mätt blir du också – det ser kvarg och havregryn till.

© wichmann+bendtsen

Chiapudding med passionsfrukt, kokos, kvarg och havregryn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Chiapudding:

  • mjölk
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ tsk flytande stevia
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 mogen banan

Till servering:

  • 1 dl kvarg
  • 1 dl blåbär
  • ½ dl kiwi
  • 1 passionsfrukt

Så här gör du

  • Blanda alla ingredienser till puddingen, förutom bananen, i en skål och rör ihop.
  • Ställ blandningen kallt i en halvtimme eller över natten, så att den kan suga upp mjölken och svälla till en tjock, grötliknande konsistens. Rör gärna runt i blandningen några gånger medan den står kallt.
  • När puddingen är klar mixas den ihop med bananen, tills du har en jämn och krämig gröt. Eventuellt kan du bara mosa ner bananen i puddingen med en gaffel.
  • Fördela puddingen i två skålar och toppa med kvarg, blåbär, passionsfrukt och kiwi. Servera genast.