Chokladtryfflar med mandel

122 kcal

Godissugen? De här chokladtryfflarna smakar helt fantastiskt och så innehåller de inte ett enda gram socker. Varsågod!

Kvinna håller fram skål med tryfflar.

Ge TRYFFLARNA din favoritsmak. Tillsätt t ex kaffe, chili eller lakritspulver!

© David Frenkiel

Chokladtryfflar med mandel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 2 färska, mjuka dadlar
  • ¼ msk kallpressad kokosolja
  • 13 g kokosmjöl
  • 13 g mandlar eller nötter
  • ½ msk kakaopulver
  • ¼ msk vatten
  • ¼ tsk kanel

Dekoration

  • Valfritt

Så gör du chokladtryfflar med mandel

  • Mixa alla ingredienserna i en mixer/matberedare i en minuts tid, tills massan har samlat sig. OBS! Är din mixer eller matberedare inte tillräckligt stark, så mosa först dadlarna noga och tålmodigt med en gaffel och tillsätt sedan resten av ingredienserna.

  • Rör runt och ställ dadelmassan kallt i 10 minuter.

  • Forma därefter 15 små runda tryfflar med händerna.

  • Rulla dem i valfritt strössel, t ex kakaopulver, finhackade mandlar, kokosmjöl, lakritspulver eller frystorkade hallon.

  • Ställ tryfflarna kallt i 20 minuter, innan de ska serveras.

Är du ännu mer sugen på choklad så testa den här läckra chokladkakan!