Kvinna håller fram skål med tryfflar.
Ge TRYFFLARNA din favoritsmak. Tillsätt t ex kaffe, chili eller lakritspulver!
© David Frenkiel

Chokladtryfflar med mandel

Godissugen? De här chokladtryfflarna smakar helt fantastiskt och så innehåller de inte ett enda gram socker. Varsågod!

Chokladtryfflar med mandel

15 st.

INGREDIENSER

15 färska, mjuka dadlar

2 msk kallpressad kokosolja

100 g kokosmjöl

100 g mandlar eller nötter

4 msk kakaopulver

1 msk vatten

1 tsk kanel

Dekoration

Valfritt

Så gör du chokladtryfflar med mandel

  • Mixa alla ingredienserna i en mixer/matberedare i en minuts tid, tills massan har samlat sig. OBS! Är din mixer eller matberedare inte tillräckligt stark, så mosa först dadlarna noga och tålmodigt med en gaffel och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
  • Rör runt och ställ dadelmassan kallt i 10 minuter.
  • Forma därefter 15 små runda tryfflar med händerna.
  • Rulla dem i valfritt strössel, t ex kakaopulver, finhackade mandlar, kokosmjöl, lakritspulver eller frystorkade hallon.
  • Ställ tryfflarna kallt i 20 minuter, innan de ska serveras.

Är du ännu mer sugen på choklad så testa den här läckra chokladkakan!

Näringsinnehåll per tryffel

Energi: 122 kcal

Protein: 2,5 g

Fett: 8,4 g

Kolhydrat: 11,1 g

Kostfiber: 3,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar