Chokladkaka med chili
Mörk och mjuk chokladkaka med en twist.
Mörk och mjuk chokladkaka med en twist.
Smält chokladen långsamt i en kastrull och tillsätt hälften av sockret. Hacka chilin jättefint, ta bort vaniljkornen från vaniljstången och lägg ner dem i kastrullen tillsammans med smör och olja.
Låt massan svalna. Skilj äggvitorna från gulorna i en annan skål och vispa dem halvstyva. Tillsätt resten av sockret och vispa vidare tills äggvitorna blir helt styva.
Rör ner äggulorna i chokladmassan. Vänd sedan ner äggvitorna i chokladmassan och häll det i en ugnsfast form.
Grädda chokladkakan i 200 grader ca 45 minuter. Låt kakan svalna ordentligt innan du skär upp den - helst ska chokladkakan bakas dagen innan den ska ätas, så att chilin får tid på sig att avge smak. Riv lite apelsinskal på toppen av chokladkakan som garnering.
Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.
Nyttig och läcker garnering
Mixa frysta blåbär, jordgubbar eller hallon med lite socker - och sila massan. Servera bären till chokladkakan med kesella och färsk citronmeliss eller mynta - mums!
LÄS OCKSÅ: Recept på enkelt och nyttigt bananbröd eller läs mer om nyttiga kakor.