Brownies med julsmak

75 minuter

ALLA älskar brownies - och kanske den här sockerfria varianten lite extra.

Brownies med julsmak

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 33 g dadlar
  • 13 g valnötter
  • 8¾ g kakaopulver
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk kardemumma
  • Rivet skal från ½ KRAV-apelsin

Garnering

  • 8¾ g kokosflingor
  • + ev blåbärssaft till färgning

Så här gör du

  • Kör alla ingredienser i en matberedare tills massan är finhackad.

  • Fördela den på ett bakplåtspapper, tryck ihop den och forma massan till en fyrkantig kaka. Kavla på ytan med en kavel så att den är riktigt platt.

  • Kör sedan kokosflingor med 1–2 matskedar blåbärssaft i matberedaren (du kan också låta bli att tillsätta saft i kokosflingorna eftersom den bara är avsedd att ge färg).

  • Strö på kokosflingorna på kakan och tryck försiktigt ner dem.

  • Ställ den svalt i en timma och skär sedan kakan i 9 bitar.