Brownies med julsmak

ALLA älskar brownies - och kanske den här sockerfria varianten lite extra.

13 november 2012 av I FORM

9 stycken

150 gram dadlar
60 gram valnötter
40 gram kakaopulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Rivet skal från ½ KRAV-apelsin


Garnering

40 gram kokosflingor
+ ev blåbärssaft till färgning

  • Kör alla ingredienser i en matberedare tills massan är finhackad.
  • Fördela den på ett bakplåtspapper, tryck ihop den och forma massan till en fyrkantig kaka. Kavla på ytan med en kavel så att den är riktigt platt.
  • Kör sedan kokosflingor med 1–2 matskedar blåbärssaft i matberedaren (du kan också låta bli att tillsätta saft i kokosflingorna eftersom den bara är avsedd att ge färg).
  • Strö på kokosflingorna på kakan och tryck försiktigt ner dem.
  • Ställ den svalt i en timma och skär sedan kakan i 9 bitar.


Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar