Rafwood-kakor med nötter och mörk choklad

25 minuter
219 kcal

De här supergoda kakorna svänger du ihop i ett nafs. Och ja, de är lika goda som de är fina.

Både dina smaklökar och ditt hjärta älskar de goda kakorna med hasselnötter och mörk choklad.

Rafwood-kakor med nötter och mörk choklad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 hjärtan (formstorleken avgör)

  • 50 g hasselnötter
  • 25 g färska dadlar
  • 12 g mörk choklad, 70 %
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • Ev lakritspulver att strö över

Så gör du

  • Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i 6–10 minuter. Låt svalna.

  • Lägg alla ingredienserna i en hushållsassistent och kör ihop till en smidig deg.

  • Kavla ut degen genom att lägga den mellan två bakplåtspapper (ev pudrade med lite mandelmjöl).
  • Tryck ut dina rawcakes med valfri form. Om du vill kan du rulla dem till små kulor istället.

  • Dekorera med lakritspulver, kokosflingor, frystorkade hallon eller frukt efter din egen smak.