Träningsprogram för armarna för nybörjare. Få starkare och mer tonade armar

Hur ofta tränar du armarna? Många av oss har en tendens att försumma dem. Följ I FORMs träningsprogram för armarna, där vi steg för steg guidar dig till vältränade armar.

Bild på blond kvinna i träningskläder med fokus på armarna.

STARKA ARMAR – Många kvinnor är rädda för att få för stora armar. Men du kan lugnt träna dem både starkare och stramare utan att de blir större.

© Thomas Dahl

Fast rumpa och stark mage är ofta det vi tränar för när vi är på gymmet eller rullar ut mattan där hemma. Och även om du är typen som aldrig går till gymmet får du mag- och rumpträning när du springer eller promenerar. Här aktiverar du nämligen både ben, core och sätesmuskler.

Armar och axlar däremot – tja, de hänger bara med. Det bästa de kan hoppas på är att komma i sving lite. Vill du ha starka armar med tonade muskler, som utan problem kan lyfta alla de saker du behöver, så krävs en mer fokuserad insats.

Lär dig göra armhävningar

En av de mest effektiva övningarna för armarna – och överkroppen över huvud taget – är armhävningar. Här tränar du både triceps (baksidan av armen), axlar, bröstmuskler och core.

Utöver de många vinsterna för kroppen, så är det fina med armhävningar att du kan göra dem överallt, så länge du har ett plant underlag. Och så ser du otroligt stark ut när du bemästrar den övningen. Men det är riktigt tungt med armhävningar!

Därför är vårt träningsprogram för armarna uppbyggt så att du i varje nummer presenteras för en lättare variant av armhävningen plus en annan övning, som tar i armarna. Och bara lugn, vi börjar förstås med den enklaste versionen av armhävning, så du kan lära dig den steg för steg.

Det enda du behöver för att följa med i träningsprogrammet är ett långt gummiband. Det är både skonsamt för dina muskler och leder, och så är det enkelt och praktiskt att ha med sig i väskan.

Här nedanför hittar du alla 4 delar av träningsprogrammet:

Träningsprogram för armarna del 1

Följ första delen av I FORMs träningsprogram för armarna där du ska göra en enkel variant av armhävningar och en effektiv gummibandsövning för dina triceps.

GÅ TILL VIDEON HÄR

Träningsprogram för armarna del 2

I andra delen av I FORMs träningsprogram för armarna ska du göra armhävningar på knäna och träna dina biceps med det långa gummibandet.

GÅ TILL VIDEON HÄR

Träningsprogram för armarna del 3

I tredje delen av I FORMs träningsprogram för armarna lär du dig att göra armhävningar på tå, och så blir både armar och övre delen av ryggen utmanade med armbågsdrag.

GÅ TILL VIDEO HÄR

Träningsprogram för armarna 4

Både de breda och smala armhävningarna kommer i spel i fjärde och sista delen av träningsprogrammet för armarna, där du också tränar axlarna och baksidan av armarna med ett gummiband.

GÅ TILL VIDEON HÄR