4 tips till dig som drömmer om vältränade armar

Armövningar räcker inte alltid!

Kvinna tittar på sina vältränade armar.

Armövningar räcker inte alltid för att ge snygga, vältränade armar.

© iStock

Är du lite avundsjuk på kvinnor med vältränade armar och tänker att dina egna skulle må bra av att bli lite mer vältränade? Då finns det hjälp att hämta här! För även om du inte kan punktträna delar av kroppen, finns det en hel del du kan göra för att få mer tonade och vältränade armar med mindre fett.

1. Förbränn fett

Vill du gärna bli av med fett på armarna ska du fokusera på generell fettförbränning. Högintensiv träning som involverar hela kroppen är det bästa du kan göra. För det första förbränner du massor av kalorier under tiden. För det andra får du en efterförbränning i ända upp till 24 timmar, om du tränar med en intensitet på över 80 procent av din maxpuls.

2. Maximalt 12 repetitioner

Träna med tunga vikter – så förbränner du fler kalorier och bygger mer muskelmassa. Se till att din vikter är så tunga att du med nöd och näppe kan klara 12 repetitioner.

Hitta effektiva styrkeövningar här.

3. Minska på kalorierna

En av de effektivaste sätten att ta bort fett från kroppen är att minska på kalorierna. Börja med att kontrollera om du en normal dag förbränner de kalorier du sätter i dig.

4. Gör magövningar

Ju mer du styrketränar dina armar, desto mer muskelmassa bygger du upp. Se till att göra övningar som både stärker biceps och triceps för att få så snygga armar som möjligt.

Källa: Women´s Health

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background