3: Du snackar för mycket

Därför växer inte musklerna: Om det blir för mycket snack och för lite verkstad under träningen så försämras träningskvaliteten och det tar lång tid att få resultat. Så får du större muskler: Var koncentrerad. Medan du lyfter bör du titta på det du gör och fokusera på att prestera maximalt. Småprata med andra kan du göra i pauserna. Se också till att inte ta längre pauser än 1–3 minuter.

Därför växer inte musklerna:

Om det blir för mycket snack och för lite verkstad under träningen så försämras träningskvaliteten och det tar lång tid att få resultat.

Så får du större muskler:

Var koncentrerad. Medan du lyfter bör du titta på det du gör och fokusera på att prestera maximalt. Småprata med andra kan du göra i pauserna. Se också till att inte ta längre pauser än 1–3 minuter.

Om du styrketränar för att få större muskler bör inte vilan vara för lång, för då reagerar kroppen inte optimalt på träningen. Det gäller att belasta musklerna så mycket som möjligt under den halvtimme då träningen är effektivast. Om träningspasset tar 2–3 timmar att genomföra, och du mest pratar med andra, så blir utbytet sämre.