Introvert, kvinna i löparkläder, höst.
© Colourbox

Vilken typ av träning passar en introvert?

Överfyllda gym kan ibland verkar oöverkomligt och dränerande för träningsmotivationen – speciellt om man är introvert. Men oroa dig inte, de här träningsformerna kan ge dig ro och lust att träna igen.

17 november 2016 av Sara Mahler
Det är inte så konstigt om stimmet på ett gym stör dig om du är introvert. Du laddar helt enkelt upp batterierna bäst på ett mindre gym eller i en mindre grupp, där du känner andra väl och vet vad som ska hända. Fundera på om du kan gå med i en förening, där du kan träna i en grupp varje vecka.

Men vad ska du träna då? Här är några roliga förslag som förhoppningsvis kan inspirera dig att hitta något som passar.

Är du introvert? Testa dig här.

Att vara introvert är inte detsamma som att inte gilla sällskap. Men det ska gärna kännas välbekant.

Tips på träning

Uthållighet
Träning som cykling, rodd, löpning och simning, som kan vara rutinpräglat och kräver viljestyrka och uthållighet, passar bra för introverta.
Du kan hitta klubbar och grupper överallt och vara tillsammans med andra, men ändå vara dig själv när du simmar eller sitter på cykeln.


Mental träning
Yoga, pilates och mindfulness, där du kan koppla av och njuta av den stilla samvaron med de andra deltagarna, gillar du förmodligen. Introverta är dessutom bra på att lyssna på sin kropp, vilket är en bra egenskap i yoga.


Precisionsträning
Du kan också testa t ex golf eller skytte, som kräver koncentration, fina rörelser och rutiner. Ett introvert sinne är bra på att inte ge upp, utan tar sikte på målet.


Hemmaträning
Ge dig själv en stunds hemmaträning framför tv:n eller med en app. Det kan vara ihop med din partner, väninnan eller dottern, eller också kan du skämma bort dig med egentid.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar