Lise tränade 10 minuter om dagen: “Jag har fått lust att träna mer”

47-åriga Lise kunde varken hitta glädjen eller motivationen till att träna. Se vad som händer när vi bad henne träna i bara 10 minuter om dagen 5 dagar i veckan.

Leende kvinna i träningskläder håller en telefon i handen

APPEN hjälpte Lise igång med träningen.

© Thomas Dahl

47-åriga Lise har inte bara upplevt förbättringar i sin fysiska form efter att ha tränar 10 minuter 5 gånger i veckan i 8 veckor. Hon har också lyckats förändra inställningen till motion. Det är inte längre något hon plågar sig igenom och tänker på som något negativt. Se här hur det gick när vi bad Lise testa vilken skillnad ganska lite motion faktiskt gör. Du kan lätt kopiera hennes framgångssätt – vi visar dig hur.

Vad har varit bäst?
Att komma igång! Och så har det satt igång en del processer i mig att vara med. Det har gått upp för mig att jag länge har haft negativa tankar om mig själv när det gäller motion.

Tänker du annorlunda nu?
Jag tycker att jag lyckats vända på föreställningen om mig själv och motion. Jag plågar mig inte genom träningen utan har blivit mer positivt inställd, för jag klarar ju av det – bra dessutom!

Ska du fortsätta träna?
Absolut! Jag vill gärna börja träna 20 minuter åt gången, för jag har sett att jag klarar det. Mitt nästa projekt är dessutom att göra något åt min kost, för jag tror att jag kan göra mycket av den positiva energi som jag har fått av att testa detta i 8 veckor

Har det inte alls varit tufft?
Jo! Det har varit kämpigt att få det gjort. Några dagar har jag skjutit upp träningen till sent på kvällen när jag varit riktigt trött.

Kan du märka någon skillnad utöver ditt förändrade tankemönster?
Det är fortfarande tufft, men inte alls lika kämpigt som i början. Jag har också börjat springa lite, och jag känner att jag kan springa längre.

Vad tycker du om vårt träningsutbud online?
Det har fungerat bra för mig. Jag har använt appen och tränar efter Fit på ett kick-programmen. Det är skönt att alltid ha programmen till hands.

Vilket är ditt favoritprogram?
Jag gillar generellt programmen med många olika övningar – framförallt Fit på ett kick 6, Fit på ett kick 7, Fit på ett kick 8 och “Stark mage på 10 intensiva minuter”.

Hitta det som funkar för dig. Jag kollade t ex på Modern Family medan jag tränade.
— Lise

YES! Lise upplevde plötsligt att träning faktiskt var något även för henne.

© Thomas Dahl

Lises resultat

Både före och efter de 8 veckorna fyllde Lise i ett kort frågeformulär, och den personliga tränaren Christina Heick testade hennes styrka och kondition. Se här hur det gick: