Vegetarisk one pot
Bara fantasin sätter gränser

Har du andra grönsaker liggande så kan du enkelt kasta ner dem i rätten

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk one pot med quinoa, kål och linser

Gillar du mat som är varm, vitaminrik och välsmakande? Den här vegetariska one potten är fylld med grönsaker och mättande linser är superenkel att slänga ihop och lätt att diska upp efter. Smaklig måltid!

Vegetarisk one pot med quinoa, kål och linser

4 personer

½ broccoli 
2 vitlöksklyftor 
100 g champinjoner 
100 g grönkål 
1 purjolök 
2 dl quinoa 
1 msk extra virgin olivolja 
1 msk miso 
500 ml grönsaksbuljong 
4 msk finriven parmesan 
1 burk gröna linser 
Havssalt 
Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du vegetarisk one pot

  • Dela broccolin i små buketter, och skär vitlök, champinjon, grönkål och purjolök fint. 

  • Lägg quinoa, olja, miso, buljong och parmesan i en stor gryta, rör runt och toppa med de snittade grönsakerna och avrunna linserna. 

  • Låt det koka upp och låt rätten sjuda under lock i 15–20 min. Undvik att röra runt under tiden. Servera ev. med lite färskriven parmesan, och salt och peppar.

TIPS! Du kan använda andra grönsaker än de som står i receptet. Bara fantasin sätter gränser. Om du använder rotfrukter, så riv dem grovt innan du lägger ner dem i grytan.

Näringsinnehåll i vegetarisk one pot per person:

Energi: 363 kcal 
Protein: 21 g 
Fett: 9 g 
Kolhydrater: 55 g 
Kostfibrer: 9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar