One pot med kyckling och ris
Extra smak

gör kycklingen ännu godare med en god marinad

© wichmann+bendtsen

One pot-kyckling med bönor och råris

Vill du göra en enkel och god middag? Då är den här ont poten något för dig. Blir det rester över har du morgondagens lunch fixad, för den här rätten smakar minst lika gott dagen efter!

One pot-kyckling med bönor och råris

4 personer

2 msk extra virgin olivolja  
1 msk akaciahonung 
2 tsk paprikapulver 
1½ tsk timjan 
1 tsk vitlökspulver 
½ tsk chilipulver 
1 tsk spiskummin 
1 tsk havssalt 
Svartpeppar, nymalen 
4 kycklingfiléer 
1 lök 
½ blomkål  
2 dl råris 
1 burk svarta bönor 
650 ml kycklingbuljong 
Färska örter till servering 


Så här gör du one pot-kyckling med bönor och råris  

  • Rör ihop olja, honung och alla kryddor till en marinad. Fördela marinaden på kycklingfiléerna, och låt dem vila i kylskåpet en timme. 

  • Hacka lök och blomkål fint. 

  • Stek kycklingen i en djup panna eller stor gryta 5 minuter på varje sida. Lägg åt sidan. 

  • Tillsätt alla de övriga ingredienserna till stekpannan och placera de stekta kycklingfiléerna på toppen. Koka upp. 

  • Låt rätten småkoka under lock i 40 minuter. 

  • Låt dra i 5 minuter med lock på innan servering. Smaka av med salt och peppar och ev. färska örter.

Näringsinnehåll i one pot-kyckling per person

Energi: 475 kcal 
Protein: 37 g 
Fett: 12 g 
Kolhydrater: 58 g 
Kostfibrer: 8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar