One pot-kyckling med bönor och råris

3 timmar
475 kcal

Vill du göra en enkel och god middag? Då är den här ont poten något för dig. Blir det rester över har du morgondagens lunch fixad, för den här rätten smakar minst lika gott dagen efter!

One pot med kyckling och ris

EXTRA SMAK gör kycklingen ännu godare med en god marinad

© wichmann+bendtsen

One pot-kyckling med bönor och råris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ msk akaciahonung
  • 1 tsk paprikapulver
  • ¾ tsk timjan
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk chilipulver
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 kycklingfiléer
  • ½ lök
  • ¼ blomkål
  • 1 dl råris
  • ½ burk svarta bönor
  • 325 ml kycklingbuljong
  • Färska örter till servering

Så här gör du one pot-kyckling med bönor och råris

  • Rör ihop olja, honung och alla kryddor till en marinad. Fördela marinaden på kycklingfiléerna, och låt dem vila i kylskåpet en timme.
  • Hacka lök och blomkål fint.
  • Stek kycklingen i en djup panna eller stor gryta 5 minuter på varje sida. Lägg åt sidan.
  • Tillsätt alla de övriga ingredienserna till stekpannan och placera de stekta kycklingfiléerna på toppen. Koka upp.
  • Låt rätten småkoka under lock i 40 minuter.
  • Låt dra i 5 minuter med lock på innan servering. Smaka av med salt och peppar och ev. färska örter.

LÄS OCKSÅ: Middag på 30 minuter