Pizza med lite färre kalorier

50 minuter
1080 kcal

Pizza har rykte om sig att vara en riktig kaloribomb. Här är ett recept på en lättare pizza med blomkålsbotten, kalkonbröst, avokado, ärtor, spenat och riven mozzarella. Varsågod!

Kalorisnål pizza med blomkålsbotten, kalkonbröst, avokado, ärtor, spenat och riven mozzarella

DEN KALORISNÅLA PIZZAN – med blomkålsbotten, kalkonbröst, avokado, ärtor, spenat och riven mozzarella.

© Thomas Dahl

Blomkålspizza med kalkon och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 hel pizza

Blomkålspizzabotten

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk havregryn
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Tomatsås

  • 4 dl krossade tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk torkade provencalska kryddor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Fyllning

  • 200 g riven mozzarella
  • 200 g tunna kalkonstrimlor
  • 60 g babyspenat
  • 2 avokado
  • 100 g ärtor
  • 2 msk sesamfrö

Så här gör du

Blomkålspizzabotten:

  • Kör blomkålen i en matberedare.
  • Blanda därefter blomkålen med övriga botteningredienser till en klibbig deg.
  • Bred ut den i ett jämnt lager (ca 3 mm tjockt) på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  • Grilla bottnen i ugnen i 225 grader i 15 min.

Tomatsås:

  • Blanda alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer tills såsen är slät och fin.

Fyll och grädda:

  • Fördela tomatsås, ost, babyspenat, kalkon och sesamfrö i nämnd ordning på pizzabottnen, och baka den mitt i ugnen i 225 grader i ytterligare 15–20 min.
  • Skär avokadon i strimlor och lägg ut dem och ärtorna på den färdiggräddade pizzan när den tas ut ur i ugnen.