Pizza har rykte om sig att vara en riktig kaloribomb. Här är ett recept på en lättare pizza med blomkålsbotten, kalkonbröst, avokado, ärtor, spenat och riven mozzarella. Varsågod!
Av
Anders Karmark
15 september 2023
DEN KALORISNÅLA PIZZAN – med blomkålsbotten, kalkonbröst, avokado, ärtor, spenat och riven mozzarella.
Blanda därefter blomkålen med övriga botteningredienser till en klibbig deg.
Bred ut den i ett jämnt lager (ca 3 mm tjockt) på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Grilla bottnen i ugnen i 225 grader i 15 min.
Tomatsås:
Blanda alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer tills såsen är slät och fin.
Fyll och grädda:
Fördela tomatsås, ost, babyspenat, kalkon och sesamfrö i nämnd ordning på pizzabottnen, och baka den mitt i ugnen i 225 grader i ytterligare 15–20 min.
Skär avokadon i strimlor och lägg ut dem och ärtorna på den färdiggräddade pizzan när den tas ut ur i ugnen.