1
burk kikärter eller 240 g kokta, dränerade och sköljda
1½
tsk
garam masala
Tillbehör:
Ev grön sallad och blomkålsris (blomkål finfördelad i en mixer)
Så gör du
Låt lök och vitlök svettas i olivolja i en panna i några minuter.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna, förutom garam masala och kikärter.
Låt rätten sjuda i 20–30 minuter, tills den är tjock och krämig. Om det tar lång tid att koka ihop, men du har ont om tid, så kan du tillsätta 1 msk bovetemjöl.
Tillsätt kikärterna sist. Smaksätt rätten med garam masala och ev extra kryddor om du har lust. Låt currygrytan sjuda i ytterligare ett par minuter så att kikärterna värms igenom.
Servera kikärtsgrytan med det du själv gillar, t ex en fräsch grön sallad och blomkålsris.
TIPS! Blir kikärtsgrytan lite kaloritung så välj lätt kokosmjölk istället. Det sparar du nästan 200 kalorier per person på.