Asiatisk svampsoppa med chili och ärtor

En lite starkare rätt med massor av välgörande näringsämnen.

Asiatisk svampsoppa med chili och ärtor

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

3 dl hönssoppa med kött

1 liten schalottenlök

1 cm ingefära

1/4 röd chili

1 stjälk citrongräs

Saften av 1/2 lime

1 tsk fisksås

100 g ostronskivling

100 g shiitakesvampar

100 g ärtor

50 g glasnudlar

1/2 dl thailändsk basilika

2 kvistar mynta

Tillagning

Låt höns- eller grönsakssoppan koka upp och ansa alla grönsaker. Tillsätt hackad lök, finhackad ingefära, hackad chili och citrongräs, limesaft och fisksås och låt soppan koka i 5 min. Smaka av. Skär svamparna i klyftor, tillsätt dem till soppan och låt dem småkoka i 10 minuter. Tillsätt ärtor, nudlar och hackade örtkryddor och låt soppan koka i 5 sekunder. Stäng av värmen, smaka av med mer lime och fisksås och servera soppan.

Därför är den nyttig:
Rätten är full av immunförsvarsstärkande antioxidanter. I synnerhet betakaroten, C-vitamin och selen imponerar och skyddar dig mot bland annat cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom innehåller rätten mycket järn som är viktigt för din blodproduktion.

näringsinnehåll per person

Energi: 470 kcal

Protein: 24 g

Fett: 7 g

Kolhydrat: 76 g

Kostfiber: 14 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar