Asiatisk svampsoppa med chili och ärtor

30 minuter
470 kcal

En lite starkare rätt med massor av välgörande näringsämnen.

Asiatisk svampsoppa med chili och ärtor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 6 dl hönssoppa med kött
  • 2 liten schalottenlök
  • 2 cm ingefära
  • ½ röd chili
  • 2 stjälk citrongräs
  • Saften av 1/2 lime
  • 2 tsk fisksås
  • 200 g ostronskivling
  • 200 g shiitakesvampar
  • 200 g ärtor
  • 100 g glasnudlar
  • 1 dl thailändsk basilika
  • 4 kvistar mynta

Tillagning

Låt höns- eller grönsakssoppan koka upp och ansa alla grönsaker. Tillsätt hackad lök, finhackad ingefära, hackad chili och citrongräs, limesaft och fisksås och låt soppan koka i 5 min. Smaka av. Skär svamparna i klyftor, tillsätt dem till soppan och låt dem småkoka i 10 minuter. Tillsätt ärtor, nudlar och hackade örtkryddor och låt soppan koka i 5 sekunder. Stäng av värmen, smaka av med mer lime och fisksås och servera soppan.

Därför är den nyttig:

Rätten är full av immunförsvarsstärkande antioxidanter. I synnerhet betakaroten, C-vitamin och selen imponerar och skyddar dig mot bland annat cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom innehåller rätten mycket järn som är viktigt för din blodproduktion.