Asiatisk svampsoppa med chili och ärtor

En lite starkare rätt med massor av välgörande näringsämnen.

15 april 2010 av I FORM

1 person

3 dl hönssoppa med kött
1 liten schalottenlök
1 cm ingefära
1/4 röd chili
1 stjälk citrongräs
Saften av 1/2 lime
1 tsk fisksås
100 g ostronskivling
100 g shiitakesvampar
100 g ärtor
50 g glasnudlar
1/2 dl thailändsk basilika
2 kvistar mynta


Tillagning

Låt höns- eller grönsakssoppan koka upp och ansa alla grönsaker. Tillsätt hackad lök, finhackad ingefära, hackad chili och citrongräs, limesaft och fisksås och låt soppan koka i 5 min. Smaka av. Skär svamparna i klyftor, tillsätt dem till soppan och låt dem småkoka i 10 minuter. Tillsätt ärtor, nudlar och hackade örtkryddor och låt soppan koka i 5 sekunder. Stäng av värmen, smaka av med mer lime och fisksås och servera soppan.

Därför är den nyttig:
Rätten är full av immunförsvarsstärkande antioxidanter. I synnerhet betakaroten, C-vitamin och selen imponerar och skyddar dig mot bland annat cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom innehåller rätten mycket järn som är viktigt för din blodproduktion.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar