Nyttiga recept Middag Kryddig ky... Kryddig kyckling i yoghurttomatsås 25 minuter 277 kcal Dröm dig bort till varma länder och sätt fart på din förbränning med denna kryddiga kycklingrätt i tomat-yoghurt-sås. Av Anne Larsen 6 april 2015 Samtliga recept i I FORM-kuren Fatburner Special innehåller cirka 250 kcal stycket. Kryddig kyckling Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person ½ gul lök 2 vitlöksklyfta 2 tsk extra jungfruolja ½ tsk malda nejlikor ½ tsk mald kanel ½ tsk mald kardemumma ½ tsk mald spiskummin ½ tsk mald gurkmeja ½ tsk torkad, mald chili 2 lagerblad 2 torkat limeblad/lite limeskal 2 dl grönsaksbuljong 2 msk mandelmjöl 2 dl grekisk yoghurt, 2 % 2 dl krossade burktomater 2 halv kycklingfilé, 60–70 g 2 lime Havssalt och peppar 100 g gröna bönor Kallpressad rapsolja Så gör du kryddig kyckling Skär löken i fina tärningar och stek dem glansiga i oljan. Tillsätt kryddor och buljong. (Använd en liten gryta, så att såsen täcker kycklingen.) Tillsätt mandelmjöl, yoghurt och burktomater. Värm upp och pochera kycklingen i såsen i 15 minuter, medan såsen sjuder lätt. Späd eventuellt med lite kokande vatten. Gör under tiden i ordning bönorna och koka dem i lättsaltat vatten med en droppe rapsolja – i 2 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och limesaft. Lägg upp kycklingen med sås och bönor. YoghurtTomatKycklingBönor