Kryddig kyckling i yoghurttomatsås

25 minuter
277 kcal

Dröm dig bort till varma länder och sätt fart på din förbränning med denna kryddiga kycklingrätt i tomat-yoghurt-sås.

Samtliga recept i I FORM-kuren Fatburner Special innehåller cirka 250 kcal stycket.

Kryddig kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • ½ tsk malda nejlikor
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald kardemumma
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk mald gurkmeja
  • ½ tsk torkad, mald chili
  • 2 lagerblad
  • 2 torkat limeblad/lite limeskal
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • 2 dl krossade burktomater
  • 2 halv kycklingfilé, 60–70 g
  • 2 lime
  • Havssalt och peppar
  • 100 g gröna bönor
  • Kallpressad rapsolja

Så gör du kryddig kyckling

  • Skär löken i fina tärningar och stek dem glansiga i oljan. Tillsätt kryddor och buljong. (Använd en liten gryta, så att såsen täcker kycklingen.)
  • Tillsätt mandelmjöl, yoghurt och burktomater.
  • Värm upp och pochera kycklingen i såsen i 15 minuter, medan såsen sjuder lätt. Späd eventuellt med lite kokande vatten.
  • Gör under tiden i ordning bönorna och koka dem i lättsaltat vatten med en droppe rapsolja – i 2 minuter.
  • Smaka av såsen med salt, peppar och limesaft. Lägg upp kycklingen med sås och bönor.