Ramensoppa med löskokt ägg, nudlar, kyckling och grönt

30 minuter
348 kcal

Se här hur enkelt du lagar den enkla, goda japanska nudelsoppan.

Skål med ramensoppa.

Ramensoppa med löskokt ägg, nudlar, kyckling och grönt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kycklingfiléer
  • Extra jungfruolja
  • Teriyaki (en tjock, söt sojasås)
  • 2 ägg
  • ½ l hönsbuljong
  • 1 vitlöksklyftor
  • Ingefära, mängd som vitlöken
  • 8 gröna bönor
  • Havssalt
  • Kallpressad rapsolja
  • 25 g nudlar, t ex av bovete
  • 1 blad mangold eller pak-choi
  • En näve babyspenat
  • En liten näve koriander
  • En liten näve thaibasilika

Så lagar du ramensoppa

  • Gnid in kycklingfiléerna med olja, bryn dem på vardera sidan i pannan och minska på värmen.

  • Stek klart dem i 5–6 minuter per sida.

  • Pensla filéerna med teriyaki den sista minuten och stek sedan snabbt på bägge sidorna.

  • Teriyakin karamelliserar lätt på ytan.

  • Låt köttet dra och skär det i skivor precis innan serveringen.

  • Löskoka äggen i 7 minuter.

  • Värm buljongen.

  • Skala vitlök och ingefära och skär bägge i fina tärningar.

  • Lägg dessa i soppan.

  • Gör i ordning bönorna och koka dem i 3 minuter i lättsaltat vatten med lite rapsolja i.

  • Häll av i en sil och dela dem på längden.

  • Koka nudlarna. Gör mangold, spenat och örtkryddor redo.

  • Lägg mangold och spenat i soppan.

  • Smaka av och servera soppan i skålar med nudlar, kyckling, ägg och örtkryddor.

Har ramensoppan gjort dig sugen på mer asiatiskt? Prova då den här asiatiska misosoppan med svamp.