Nyttiga recept Middag Ramensoppa... Ramensoppa med löskokt ägg, nudlar, kyckling och grönt 30 minuter 348 kcal Se här hur enkelt du lagar den enkla, goda japanska nudelsoppan. Av Anne Larsen och Elisabeth Bøjlund 5 april 2017 Ramensoppa med löskokt ägg, nudlar, kyckling och grönt Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 kycklingfiléer Extra jungfruolja Teriyaki (en tjock, söt sojasås) 2 ägg ½ l hönsbuljong 1 vitlöksklyftor Ingefära, mängd som vitlöken 8 gröna bönor Havssalt Kallpressad rapsolja 25 g nudlar, t ex av bovete 1 blad mangold eller pak-choi En näve babyspenat En liten näve koriander En liten näve thaibasilika Så lagar du ramensoppa Gnid in kycklingfiléerna med olja, bryn dem på vardera sidan i pannan och minska på värmen. Stek klart dem i 5–6 minuter per sida. Pensla filéerna med teriyaki den sista minuten och stek sedan snabbt på bägge sidorna. Teriyakin karamelliserar lätt på ytan. Låt köttet dra och skär det i skivor precis innan serveringen. Löskoka äggen i 7 minuter. Värm buljongen. Skala vitlök och ingefära och skär bägge i fina tärningar. Lägg dessa i soppan. Gör i ordning bönorna och koka dem i 3 minuter i lättsaltat vatten med lite rapsolja i. Häll av i en sil och dela dem på längden. Koka nudlarna. Gör mangold, spenat och örtkryddor redo. Lägg mangold och spenat i soppan. Smaka av och servera soppan i skålar med nudlar, kyckling, ägg och örtkryddor. Har ramensoppan gjort dig sugen på mer asiatiskt? Prova då den här asiatiska misosoppan med svamp. KycklingSoppa