Njut av en mustig misosoppa med svamp, bönpasta och parmesanchips.

Asieninspirerad misosoppa med svamp

Bli genomvarm med denna asiatiska misosoppa med svamp, bönpasta och parmesanchips.

Misosoppa med bönpasta

4 personer

150 g kantareller
150 g shiitake
150 g champinjoner
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 salladslökar
4 msk miso
200 g svart bönpasta (okokt)
½ tsk finhackad chili
½ tsk finhackad ingefära

Parmesanchips

80 g parmesan

Topping

En stor näve koriander


Gör så här

  • Riv parmesanosten fint. Dela osten i 4 portioner, bred ut varjehög på en bakplåt och grädda i 30 minuter i 175 grader.
  • Lägg parmesanchipsen på ett galler och låt dem svalna.
  • Stek svamparna i olja i en gryta tillsammans med chili och ingefära på hög värme.
  • Häll i 1 liter kokande vatten och därefter resten av ingredienserna utom bönpastan.
  • Innan servering kokar du pastan i 7 minuter och lägger i den i soppan.
  • Servera soppan i 4 portionsskålar och toppa med kori­ander och parmesanchips delade i mindre bitar.
  • OBS! Om du inte kan få tag i alla svamparna, kan du ersätta med portabello eller annan svamp.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar