Asieninspirerad misosoppa med svamp

55 minuter
315,8 kcal

Bli genomvarm med denna asiatiska misosoppa med svamp, bönpasta och parmesanchips.

Njut av en mustig misosoppa med svamp, bönpasta och parmesanchips.

Misosoppa med bönpasta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g kantareller
  • 75 g shiitake
  • 75 g champinjoner
  • ½ msk olivolja
  • ½ l vatten
  • 1 salladslökar
  • 2 msk miso
  • 100 g svart bönpasta (okokt)
  • ¼ tsk finhackad chili
  • ¼ tsk finhackad ingefära

Parmesanchips

  • 40 g parmesan

Topping

  • ½ näve koriander

Gör så här

  • Riv parmesanosten fint. Dela osten i 4 portioner, bred ut varjehög på en bakplåt och grädda i 30 minuter i 175 grader.
  • Lägg parmesanchipsen på ett galler och låt dem svalna.
  • Stek svamparna i olja i en gryta tillsammans med chili och ingefära på hög värme.
  • Häll i 1 liter kokande vatten och därefter resten av ingredienserna utom bönpastan.
  • Innan servering kokar du pastan i 7 minuter och lägger i den i soppan.
  • Servera soppan i 4 portionsskålar och toppa med kori­ander och parmesanchips delade i mindre bitar.
  • OBS! Om du inte kan få tag i alla svamparna, kan du ersätta med portabello eller annan svamp.