Superenkelt recept på rödkål

1 timme

Saknar du också ett gott alternativ till rödkålen på glasburk? Då bör du prova den här enkla, hemlagade varianten.

Rödkål kan tillagas på många olika sätt. Och det är inte så svårt som många tror. Vi har hittat en god och enkel variant på hemlagad rödkål, som tar mindre än en timme att laga. Receptet är för sex personer.

Med det här receptet behöver du inte lägga massor av tid på att laga rödkål till julafton – och du slipper den trista burkvarianten som du kan köpa i affären.

Varm rödkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 kg färsk rödkål
  • 450 g honung
  • 3 dl äppelcidervinäger
  • 75 g smör
  • 3 dl röda vinbärssaft

Så gör du:

  • Börja med att skära och hacka rödkålen fint
  • Smält sedan smöret och lägg ner rödkålen i grytan
  • Tillsätt honung, röda vinbärssaft och äppelcidervinäger
  • Koka upp blandningen och sänk sedan värmen
  • Låt allt sjuda i ca 45 minuter
  • Kolla så att rödkålen är mjuk innan du stänger av värmen. Om du vill ha lite tuggmotstånd stänger du bara av värmen lite tidigare
  • Servera den varma rödkålen till dina gäster

Det här receptet är superenkelt och du behöver inte alls många ingredienser för att laga en läcker rödkål.

Dessutom kan barnen också vara med och laga en del av julmaten, eftersom den här rödkålen är mycket enkel att göra.

Smaklig måltid – och god jul!

LÄS OCKSA: 9 nyttiga och goda rödkålssallader