Den bästa råa rödkålssalladen

30 minuter
315 kcal

Vi älskar rödkål och rödbetor och har här lagt båda godsakerna i en härlig sallad som är nyttig och lyser upp de mörka månaderna.

Rödkålssallad, recept

RÖDKÅLSSALLAD – De mörka färgerna från rödbeta, bär och rödkål blir vackert i skålen på bordet.

© Skovdal Nordic

Den bästa råa rödkålssalladen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g rödbetor
  • 250 g rödkål
  • 100 g björnbär
  • 75 g quinoa
  • 25 g mandlar
  • 15 g myntablad

Dressing:

  • 2 msk soja
  • ½ tsk ingefära

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader varmluft.
  • Skala rödbetorna och skär dem i tärningar om cirka 1 x 1 cm. Baka i 20 min.
  • Skär rödkålen fint och dela björnbären.
  • Koka quinoa efter anvisningen på förpackningen.
  • Vänd avsvalnad quinoa och rödbetor i en skål med rödkål, mandlar och mynta. Lägg undan lite mynta till att lägga på toppen.
  • Skala ingefära och riv fint. Vispa ihop soja och riven ingefära, vänd i rödbetor i dressingen och blanda sedan med de övriga ingredienserna.
  • Pynta med de resterande ­myntabladen.

LÄS OCKSA: Är rödkålssallad nyttigt?

TIPS! Vill du tillföra lite syra kan du riva ner äpple i salladen. Men se till att äpplet inte är för sött.