Kryddiga köttbullar med rödkålssallad

30 minuter
507 kcal

Servera en spröd rödkålssallad med grapefrukt till dina köttbullar - en god och mättande måltid!

Köttbullar med rödkålssallad

FÅ MIDDAGEN KLAR PÅ NOLLTID – prova våra köttbullar med rödkålssallad

© wichmann+bendtsen

Kryddiga köttbullar med rödkålssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g bulgur
  • 250 g mager kalv-/fläskfärs eller kalv-/nötfärs eller fläsk-/nötfärs
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 fett vitlök
  • ½ tsk malda chiliflingor
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 300 g rödkål
  • 2 rosa grapefrukter
  • 2 msk pumpakärnor
  • Akaciahonung
  • 1 näve koriander

Så gör du

  • Koka bulgur och låt den svalna.
  • Blanda färsen med avsvalnad bulgur, ägg, mycket finriven schalottenlök och vitlök samt chili, och smaka av med salt och peppar.
  • Forma och stek köttbullar i olivolja.
  • Skär kålen fint. Filéa grapefrukterna: Skär av överoch underdel (pressa ur ändbitarna över kålen och salta lätt) och skär loss filéerna mellan membranen.
  • Rosta pumpakärnorna lätt och blanda dem med kål, grapefruktfiléer och -saft och bara lite akaciahonung – inte för att ge sötma utan för att möta det beska och syrliga.
  • Lägg upp köttbullarna med lätt hackad koriander och kålsallad.