250
g
mager kalv-/fläskfärs eller kalv-/nötfärs eller fläsk-/nötfärs
Havssalt och svartpeppar
1
ägg
1
schalottenlök
1
fett
vitlök
½
tsk
malda chiliflingor
1
msk
extra jungfruolja
300
g
rödkål
2
rosa grapefrukter
2
msk
pumpakärnor
Akaciahonung
1
näve
koriander
Så gör du
Koka bulgur och låt den svalna.
Blanda färsen med avsvalnad bulgur, ägg, mycket finriven schalottenlök och vitlök samt chili, och smaka av med salt och peppar.
Forma och stek köttbullar i olivolja.
Skär kålen fint. Filéa grapefrukterna: Skär av överoch underdel (pressa ur ändbitarna över kålen och salta lätt) och skär loss filéerna mellan membranen.
Rosta pumpakärnorna lätt och blanda dem med kål, grapefruktfiléer och -saft och bara lite akaciahonung – inte för att ge sötma utan för att möta det beska och syrliga.
Lägg upp köttbullarna med lätt hackad koriander och kålsallad.