Kryddiga köttbullar med rödkålssallad

30 minuter
507 kcal

Servera en spröd rödkålssallad med grapefrukt till dina köttbullar - en god och mättande måltid!

Köttbullar med rödkålssallad

FÅ MIDDAGEN KLAR PÅ NOLLTID – prova våra köttbullar med rödkålssallad

© wichmann+bendtsen

Kryddiga köttbullar med rödkålssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g bulgur
  • 250 g mager kalv-/fläskfärs eller kalv-/nötfärs eller fläsk-/nötfärs
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 fett vitlök
  • ½ tsk malda chiliflingor
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 300 g rödkål
  • 2 rosa grapefrukter
  • 2 msk pumpakärnor
  • Akaciahonung
  • 1 näve koriander

Så gör du

  • Koka bulgur och låt den svalna.
  • Blanda färsen med avsvalnad bulgur, ägg, mycket finriven schalottenlök och vitlök samt chili, och smaka av med salt och peppar.
  • Forma och stek köttbullar i olivolja.
  • Skär kålen fint. Filéa grapefrukterna: Skär av överoch underdel (pressa ur ändbitarna över kålen och salta lätt) och skär loss filéerna mellan membranen.
  • Rosta pumpakärnorna lätt och blanda dem med kål, grapefruktfiléer och -saft och bara lite akaciahonung – inte för att ge sötma utan för att möta det beska och syrliga.
  • Lägg upp köttbullarna med lätt hackad koriander och kålsallad.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background