Spaghetti med tonfisk, tomater och rödlök

20 minuter
552 kcal

Rätt som klarar sig med basingredienser från köket och är klar på bara 30 minuter. Fullkornsspaghetti håller dig mätt länge och tillsammans med tonfisk och tomater är det en enkel och supergod rätt.

Spaghetti med tonfisk

Spaghetti med tonfisk, tomater, rödlök och persilja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 70 g fullkornsspaghetti, rå vikt
  • 14 körsbärstomater
  • 1 näve bredbladig persilja
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Lite extra jungfruolja
  • 2 dl tonfisk i olja
  • 1 citron, saften

Så gör du

  • Koka spaghettin al dente.
  • Skär tomaterna på mitten och hacka persiljan grovt.
  • Skär rödlöken i små tärningar och hacka vitlöken fint. Stek dem sedan lätt i olivolja.
  • Öppna burkarna med tonfisk, häll av oljan och dela på tonfisken med en gaffel.
  • Lägg upp spaghetti med tomater, persilja, rödlök, vitlök och tonfisk. Smaksätt med citronsaft.