Spaghetti med chilitomatsås

20 minuter
540 kcal

På bara 20 minuter kan du servera en läcker pastarätt med parmaskinka och chilitomatsås. Du kan också utesluta skinkan och göra den vegetarisk.

Skål med spaghetti med chilitomatsås

Spaghetti med parmaskinka och chilitomatsås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • ½ tsk pepperoncino (malda torkade chiliflingor)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 120 g fullkornsspaghetti
  • 4 msk parmesanost, riven

Så lagar du spaghetti med chilitomatsås

  • Skär parmaskinka i stora tärningar. Lägg dem på bakplåtspapper på en bakplåt. Stek i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter, eller tills de är lätt gyllene.
  • Skär löken i tärningar och vitlöken i lövtunna skivor. Använd gärna ett litet juliennejärn. Stek lökarna mjuka och blanka i jungfruolja.
  • Lägg i parmaskinka och pepperoncino, sedan vitt vin och tomat. Krydda lätt med salt och peppar.
  • Låt såsen sjuda lätt medan du kokar pastan. Smaka av såsen och blanda sås och pasta. Toppa med parmesan.

Byter du ut vanlig pasta mot squashpasta, kan du faktiskt gå ner upp till 1 kg i månaden.