Björnbärssallad med spenat, morötter, ärter och äpplen

Nordiskinspirerad sommarsallad med björnbär och äpplen.

4 personer
150 g babyspenat
200 g björnbär
100 g ärter
100 g kokta dinkelkorn
1 stor morot
1 äpple


Dressing

½ dl rostade sesamkärnor
2 msk blå vallmofrön
½ salladslök
1 msk tamari
2 msk vit balsamvinäger
½ dl olivolja
½ dl vatten
En knivsudd stevia
En knivsudd havssalt

    li>Koka dinkelkornen enligt paketets anvisning. Skölj alla grönsaker och frukten.

  • Rosta sesamkärnorna i 2 minuter i en varm panna. När det börjar sprätta i pannan tar du av dem.
  • Mixa alla ingredienser till dressingen i en matberedare.
  • Skär frukt och grönsaker i bitar, lägg upp dem på ett fat tillsammans med den avsvalnade dinkelkornen och häll över dressingen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar