Björnbärssallad med spenat, morötter, ärter och äpplen

30 minuter
335 kcal

Nordiskinspirerad sommarsallad med björnbär och äpplen.

Björnbärssallad med spenat, morötter, ärter och äpplen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g babyspenat
  • 100 g björnbär
  • 50 g ärter
  • 50 g pärldinkel, rå vikt
  • ½ stor morot
  • ½ äpple

Dressing

  • ¼ dl rostade sesamkärnor
  • 1 msk blå vallmofrön
  • ¼ salladslök
  • ½ msk tamari
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • ¼ dl olivolja
  • ¼ dl vatten
  • ½ nypa stevia
  • ½ nypa havssalt

Tillagning

li>Koka dinkelkornen enligt paketets anvisning. Skölj alla grönsaker och frukten.- Rosta sesamkärnorna i 2 minuter i en varm panna. När det börjar sprätta i pannan tar du av dem.

  • Mixa alla ingredienser till dressingen i en matberedare.
  • Skär frukt och grönsaker i bitar, lägg upp dem på ett fat tillsammans med den avsvalnade dinkelkornen och häll över dressingen.