Björnbärs-semifreddo

4,5 timmar
119 kcal

Servera den klassiska glassdesserten seifreddo i en nordisk version med färska björnbär.

Semifreddo med björnbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 pastöriserade äggulor
  • 50 g ljust rörsocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggvitor
  • 50 g ljust rörsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g skyr
  • 250 g björnbär

Så gör du björnbärs-semifreddo

  • Ta fram 3 skålar. I skål 1 vispas äggulorna pösiga och luftiga med socker och vanilj.

  • I skål 2 vispas äggvitorna till hårt skum med sockret.

  • I skål 3 vispas grädden fluffig – hellre åt det lite mjukare hållet än för hårt vispad.

  • Vänd ihop allt i en av skålarna ihop med massor av björnbär och skyr.

  • Klä en form med plastfolie. Häll glassmassan i formen och vik över plastfolien.

  • Frys glassen i minst 4 timmar.