- Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Baka dem i 200 grader i 12 minuter. Eller stek dem i en nonstickpanna, först på ovansidan i ca 4-5 minuter, därefter färdiga på skinnsidan i ca 4-5 minuter.
- Skrubba potatisarna och skala rödbetorna under tiden, badda dem torra, skär dem i tärningar och stek i olivolja i en panna – i ca 10 minuter.
- Häll i balsamvinäger, låt det "bubbla runt rötterna", och smaka av med salt och peppar.
- Gör i ordning björnbär, rucola och melon. Vänd ner hälften av björnbären i rotrelishen. Och håll den ljummen.
- Vispa ihop dressingen Vispa senap och fläderblomssaft och häll sedan i oljan i en tunn, oavbruten stråle; häll, vispa, häll, vispa, osv. Smaka av med salt och krossad rosépeppar.
- Lägg sedan upp rucola ihop med melontärningar, fetaost och björnbär och droppa 1 msk dressing över per person.
- Lägg upp fisken med björnbärsrelishen vid sidan av.
LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn