Björnbärssallad med äpplen

30 minuter
194 kcal

Testa den här björnbärssalladen med äpplen och rödbetor - perfekt som tillbehör till en gryta eller köttbit.

Björnbärssallad med äpplen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 150 g rödbetor
  • 150 g morötter
  • Kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • 1 äpple, gärna svenskt
  • Citron
  • 100 g björnbär
  • En näve indiankrasse eller bredbladig persilja

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • dl rödvinsvinäger
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Skala rötterna och skär dem i stavar. Gnid in dem med olja och salt.

  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i 190 grader i 20 minuter.

  • Vispa ihop dressingen Vispa först senap med vinäger och honung. Fortsätt vispa medan du häller i oljan i en tunn, oavbruten stråle; häll, vispa, häll, vispa, osv.

  • Smaka av dressingen med salt och peppar.

  • Dela äpplet i klyftor och skär dessa i fina skivor. Pressa citron över.

  • Lägg upp ljumna rötter med äppelklyftor, björnbär och 2 msk dressing.

  • Dekorera med indiankrasse eller persilja.