Björnbärssallad med äpplen

Testa den här björnbärssalladen med äpplen och rödbetor - perfekt som tillbehör till en gryta eller köttbit.

10 september 2015 av Anne Larsen

Ingredienser

2 personer

150 g rödbetor
150 g morötter
Kallpressad rapsolja
Havssalt
1 äpple, gärna svenskt
Citron
100 g björnbär
En näve indiankrasse eller bredbladig persilja

Dressing
1 msk dijonsenap
0,5 dl rödvinsvinäger
1 msk akaciahonung
1 dl kallpressad rapsolja
1 dl extra jungfruolja
Havssalt och nymalen svartpeppar


Gör så här

  • Skala rötterna och skär dem i stavar. Gnid in dem med olja och salt.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i 190 grader i 20 minuter.
  • Vispa ihop dressingen Vispa först senap med vinäger och honung. Fortsätt vispa medan du häller i oljan i en tunn, oavbruten stråle; häll, vispa, häll, vispa, osv.
  • Smaka av dressingen med salt och peppar.
  • Dela äpplet i klyftor och skär dessa i fina skivor. Pressa citron över.
  • Lägg upp ljumna rötter med äppelklyftor, björnbär och 2 msk dressing.
  • Dekorera med indiankrasse eller persilja.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar