Björnbärssallad med äpplen

30 minuter
194 kcal

Testa den här björnbärssalladen med äpplen och rödbetor - perfekt som tillbehör till en gryta eller köttbit.

Björnbärssallad med äpplen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 150 g rödbetor
  • 150 g morötter
  • Kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • 1 äpple, gärna svenskt
  • Citron
  • 100 g björnbär
  • En näve indiankrasse eller bredbladig persilja

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • dl rödvinsvinäger
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Skala rötterna och skär dem i stavar. Gnid in dem med olja och salt.

  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i 190 grader i 20 minuter.

  • Vispa ihop dressingen Vispa först senap med vinäger och honung. Fortsätt vispa medan du häller i oljan i en tunn, oavbruten stråle; häll, vispa, häll, vispa, osv.

  • Smaka av dressingen med salt och peppar.

  • Dela äpplet i klyftor och skär dessa i fina skivor. Pressa citron över.

  • Lägg upp ljumna rötter med äppelklyftor, björnbär och 2 msk dressing.

  • Dekorera med indiankrasse eller persilja.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background