Quinoasallad med ugnsbakad sötpotatis

30 minuter
445 kcal

Den här salladen med krämig fetaost kan lätt bli en måltid i sig själv. Den är vegetarisk, men om du äter kött är den också god med eller till kyckling.

Quinoasallad med ugnsbakad sötpotatis

QUINOASALLAD Om du får rester över smakar salladen utmärkt i lunchlådan.

© wichmann+bendtsen

Quinoasallad med ugnsbakad sötpotatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 dl kokt quinoa
  • 300 g sötpotatis
  • 1½ tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Fyllning:

  • 1 paprika
  • 2 vårlök
  • 40 g fetaost
  • ½ äpple
  • 50 g ruccola
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Dressing:

  • ½ citron, saften
  • 1½ tsk extra virgin olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk vatten

Så här gör du

  • Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skär sötpotatisen i bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Vänd runt med olja, salt och peppar.
  • Baka i 190°C i 20 minuter.
  • Halvera paprikan och skär den i strimlor. Skiva salladslöken i tunna ringar och tärna äpplet.
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  • Lägg upp alla salladsingredienser på ett stort fat. Smula över fetaosten, strö över salt och peppar och avsluta med dressingen.

TIPS Skölj alltid quinoa innan du kokar de små fröna, annars kan de smaka bittert.

TIPS Koka extra quinoa när du ändå håller på och förvara i kylen. Då har du en enkel salladsfyllning till en annan kväll.

TIPS Sötpotatis kan ersättas med andra mättande grönsaker som pumpa, morot eller selleri. Välj något som är i säsong.