Frittata med spenat, potatis och fetaost
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
Tid totalt: 45 minuter
INGREDIENSER
3 salladslökar
6 skogschampinjoner
6 körsbärstomater
1 stor näve spenat
1 potatis
1 msk extra jungfruolja
10 ägg
½ tsk havssalt
Svartpeppar, nymalen
50 g fetaost
Så här gör du frittata
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär salladslök och champinjoner i munsbitar, skär tomater i skivor, hacka spenaten grovt och skär potatisen i tunna skivor, som sedan halveras.
- Häll ½ msk av olivoljan i en stor stekpanna och stek champinjoner, salladslök och potatisskivor i 5–10 min tills allt är mjukt.
- Pensla ett ugnsfast fat med resten av olivoljan. Lägg i de stekta grönsakerna och toppa med tomatskivor och spenat och ställ fatet åt sidan.
- Knäck ner äggen i en skål och vispa dem tillsammans med salt och peppar. Smula ner fetaosten i äggblandningen och blanda allt.
- Fördela äggblandningen över fatet med grönsaker och baka frittatan i ca 25 min, tills den är lätt gyllene och genombakad.
- Servera frittatan ljummen. Ev. med färska örter och en skiva rågbnöd till.
Näringsinnehåll i frittata per person:
Energi: 289 kcal
Protein: 21 g
Fett: 18 g
Kolhydrat: 11 g
Kostfiber: 1,5 g