Vegetarisk frittata med potatis och spenat
Enkel, nyttig och snabb frittata

Servera eventuellt frittatan med en skiva rostat rågbröd

© wichmann+bendtsen

Proteinrik frittata med potatis, spenat och feta

Frittata är en typ av omelett, som du kan fylla med massor av olika smarriga saker. I det här receptet fylls den bland annat med spenat, körsbärstomater, feta och potatis. En perfekt vegetarisk middag när du har bråttom.

Frittata med spenat, potatis och fetaost

4 personer

3 salladslökar 
6 skogschampinjoner 
6 körsbärstomater 
1 stor näve spenat 
1 potatis 
1 msk extra jungfruolja 
10 ägg 
½ tsk havssalt 
Svartpeppar, nymalen 
50 g fetaost 


Så här gör du frittata

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Skär salladslök och champinjoner i munsbitar, skär tomater i skivor, hacka spenaten grovt och skär potatisen i tunna skivor, som sedan halveras. 
  • Häll ½ msk av olivoljan i en stor stekpanna och stek champinjoner, salladslök och potatisskivor i 5–10 min tills allt är mjukt.
  • Pensla ett ugnsfast fat med resten av olivoljan. Lägg i de stekta grönsakerna och toppa med tomatskivor och spenat och ställ fatet åt sidan. 
  • Knäck ner äggen i en skål och vispa dem tillsammans med salt och peppar. Smula ner fetaosten i äggblandningen och blanda allt. 
  • Fördela äggblandningen över fatet med grönsaker och baka frittatan i ca 25 min, tills den är lätt gyllene och genombakad. 
  • Servera frittatan ljummen. Ev. med färska örter och en skiva rågbnöd till.

Näringsinnehåll i frittata per person (utan rågbröd):

Energi: 289 kcal 
Protein: 21 g 
Fett: 18 g 
Kolhydrater: 11 g 
Kostfibrer: 1,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar