Vegetarisk frittata med potatis och spenat
Enkel, nyttig och snabb frittata

Servera eventuellt frittatan med en skiva rostat rågbröd

© wichmann+bendtsen

Proteinrik frittata med potatis, spenat och feta

Frittata är en typ av omelett, som du kan fylla med massor av olika smarriga saker. I det här receptet fylls den bland annat med spenat, körsbärstomater, feta och potatis. En perfekt vegetarisk middag när du har bråttom.

22 januari 2020 av Signe Moesby Leth

Frittata med spenat, potatis och fetaost

4 personer

3 salladslökar 
6 skogschampinjoner 
6 körsbärstomater 
1 stor näve spenat 
1 potatis 
1 msk extra jungfruolja 
10 ägg 
½ tsk havssalt 
Svartpeppar, nymalen 
50 g fetaost 


Så här gör du frittata

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Skär salladslök och champinjoner i munsbitar, skär tomater i skivor, hacka spenaten grovt och skär potatisen i tunna skivor, som sedan halveras. 
  • Häll ½ msk av olivoljan i en stor stekpanna och stek champinjoner, salladslök och potatisskivor i 5–10 min tills allt är mjukt.
  • Pensla ett ugnsfast fat med resten av olivoljan. Lägg i de stekta grönsakerna och toppa med tomatskivor och spenat och ställ fatet åt sidan. 
  • Knäck ner äggen i en skål och vispa dem tillsammans med salt och peppar. Smula ner fetaosten i äggblandningen och blanda allt. 
  • Fördela äggblandningen över fatet med grönsaker och baka frittatan i ca 25 min, tills den är lätt gyllene och genombakad. 
  • Servera frittatan ljummen. Ev. med färska örter och en skiva rågbnöd till.

Näringsinnehåll i frittata per person (utan rågbröd):

Energi: 289 kcal 
Protein: 21 g 
Fett: 18 g 
Kolhydrater: 11 g 
Kostfibrer: 1,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar