Omelett med lax

30 minuter
499 kcal

Fler fibrer, mindre fett och färre kalorier.

Omelett med lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 200 g haricots verts
  • 2 ägg
  • 2 äggvita
  • 60 g ricotta
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g varmrökt lax
  • 2 msk hackad färsk
  • basilika
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • 400 g grönsallad och en och en halv skiva grovt rågbröd (75 gram)

Tillagning

Koka bönorna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Vispa ihop ägg, äggvitor och ricotta i en skål. Tillsätt bönor, halverade tomater, lax, basilika, salt och peppar. Smöra en form på cirka 7 cm i diameter, och häll i smeten. Baka omeletten i ugnen på 175 grader i 20 minuter tills den är gyllenbrun. Servera med bröd och grönsallad.