Nyttiga recept Middag Plåtmat me... Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis 45 minuter 574 kcal Älskar du god mat? Hatar du disk? Lösningen är att laga all mat på samma plåt – här är receptet! Av Maria Christensen 6 november 2022 PLÅTMAT MED KYCKLING – Krydda gärna med en färsk ört i slutet. Här har vi använt färsk timjansom ger massor av godsmak. © wichmann+bendtsen Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 kycklingfiléer 300 g potatis 2 msk extra virgin olivolja Havssalt Svartpeppar, nymalen 1 tsk rosmarin 400 g morötter 1 tsk honung 2 rödlök Färsk timjan Marinad: 1 msk extra virgin olivolja 1 msk ketchup 1 tsk paprika ½ tsk spiskummin 1 tsk havssalt 1 tsk svartpeppar, nymalen Så gör du Värm ugnen till 190 grader. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och vänd i kycklingen. Skrubba potatisen och skär den i små tärningar. Vänd med 1 tsk olja, salt, peppar och torkad rosmarin. Skrubba morötterna och skär i grova bitar. Vänd med 1 tsk olja, honung, salt och peppar. Skär rödlök i klyftor. Lägg lite olja och salt på. Lägg alla ingredienser på en plåt och baka i 25 min. Pynta med timjan. TIPS! Kycklingen blir saftigare om du då och då öser på av den marinad som ligger på bottnen av plåten.TIPS! Du kan ev förkoka potatisen lite så den blir helt mjuk inuti och krispig utanpå. KycklingLökMorotPotatis