Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

45 minuter
574 kcal

Älskar du god mat? Hatar du disk? Lösningen är att laga all mat på samma plåt – här är receptet!

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis, recept

PLÅTMAT MED KYCKLING – Krydda gärna med en färsk ört i slutet. Här har vi använt färsk timjan
som ger massor av god
smak.

© wichmann+bendtsen

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 300 g potatis
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk rosmarin
  • 400 g morötter
  • 1 tsk honung
  • 2 rödlök
  • Färsk timjan

Marinad:

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och vänd i kycklingen.
  • Skrubba potatisen och skär den i små tärningar. Vänd med 1 tsk olja, salt, peppar och torkad rosmarin.
  • Skrubba morötterna och skär i grova bitar. Vänd med 1 tsk olja, honung, salt och peppar.
  • Skär rödlök i klyftor. Lägg lite olja och salt på.
  • Lägg alla ingredienser på en plåt och baka i 25 min. Pynta med timjan.

TIPS! Kycklingen blir saftigare om du då och då öser på av den marinad som ligger på bottnen av plåten.

TIPS! Du kan ev förkoka potatisen lite så den blir helt mjuk inuti och krispig utanpå.