Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

40 minuter
568 kcal

På jakt efter riktigt mycket kostfibrer? Då kan du sluta leta nu. Men den här vacgra, goda vegetariska måltiden får du nästan en hel dagsranson i en enda måltid.

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

KIKÄRTER – går från att vara lite bleka till helt perfekt gyllenbruna när de rostas i ugnen.

© wichmann+bendtsen

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 burk kikärter
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 400 g rödbetor
  • 300 g brysselkål
  • 60 g grönkål

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Vänd de avhällda kikärterna i kryddor och 2 msk olja. Lägg dem på ¼ av en plåt.
  • Skär de skalade rödbetorna i små stavar och halvera brysselkålen. Vänd dem i lite olja, salt och peppar. Placera dem var för sig på plåten. Baka i 20 min.
  • Kläm grönkålsbladen i händerna med 1 tsk salt. Lägg dem i ugnen och låt plåten stå i ugnen 10 min till.

Här hittar du fler recept med rödbeta

TIPS! Ugnar är olika, så var förberedd på att tillagningstiden kanske inte stämmer helt överens med just din ugn.