Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

35 minuter
359 kcal

Stekt ägg i ugn. Det är superenkelt! Och när du steker dem tillsammans med goda grönsaker får du en god och kalorisnål vegetarisk rätt.

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål, recept

PLÅTMAT MED STEKT ÄGG – En slags pyttipanna i en modern, kalorisnål version

© wichmann+bendtsen

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g gröna bönor
  • 400 g blomkål
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk paprika
  • 300 g små tomater
  • 4 ägg
  • Färsk timjan
  • Ekologisk citron, skalet

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Lägg bönorna i kokande vatten i 2 min. Skölj i kallt vatten.
  • Skär blomkålen i små buketter. Vänd med 1 msk av oljan, paprikapulver, lite salt och peppar. Baka i ugnen i 15 min.
  • Halvera tomaterna, vänd med timjan, salt, peppar och lite olja. Fördela bönor och tomater på var sin plats på plåten med blomkålen.
  • Lägg lite olja på plåten i det sista tomma hörnet och knäck äggen där.
  • Baka allt i ytterligare 8 min.
  • Riv lite citronskal över bönorna och strö över färsk timjan.

TIPS! Det är väldigt gott att använda färska bönor när de är i säsong.

TIPS! Lägg inte för mycket på plåten, då kommer dina grönsaker att tillagas i sin egen vätska istället för att bakas. Om du ska laga mat till många, använd en extra plåt.