Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

45 minuter
526 kcal

Lax i ugn? What's not to like. Samla alla ingredienserna till din nyttiga måltid på en plåt och slipp disken efter maten.

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis, recept

PLÅTMAT MED LAX – Använder du fryst lax så se till att den har tinat helt innan du använder den i den här rätten.

© wichmann+bendtsen

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g sötpotatis
  • 1½ tsk havssalt
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ grön paprika
  • 1 citron
  • 2 laxfiléer
  • 200 g sparrisbroccoli

Så gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Skala och skär sötpotatisen i grova tärningar. Vänd dem i lite salt, peppar och 1 msk av oljan. Baka på 1/4 av plåten i ugnen vid 190 grader i 15 min.
  • Skär paprika i stora bitar. Vänd i lite olja, salt och peppar. Droppa över saften från ½ citron och lite salt och peppar på laxfiléerna.
  • Sänk ugnen till 170 grader och baka lax och paprika på plåten vid sidan av sötpotatisen i 5-8 min.
  • Skölj och torka sparrisbroccolin. Droppa över lite olja, salt och peppar. Fyll på plåten med de övriga ingredienserna och baka allt ytterligare 10 min. Pynta med citronskivor och ev lite färsk dill.

TIPS! Skär paprikorna i lika stora bitar så att de stora bitarna inte förblir obakade medan de små blir förkolnade.

TIPS! Håll lite koll på broccolin. Vi tycker att den är godast när den får lite färg, men om det blir för rostat för din smak så ta ut broccolin ur ugnen lite tidigare.