Pasta med pesto, kyckling, squash och purjolök

30 minuter
588 kcal

Pasta, pesto, kyckling, squash och purjolök - fem ingredienser, som var för sig är fantastiska och tillsammans ännu bättre! Därför har vi kombinerat dem i en god och lätt vardagsrätt till hela familjen.

Pasta med pesto, kyckling, squash och purjolök

SNABB MIDDAG – som varken kompromissar med smak eller nyttighet.

© Skovdal Nordic

Pasta med pesto, kyckling, squash och purjolök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g fullkornspasta, t ex linguine eller tagliatelle
  • 1 purjolök
  • 1 squash
  • 200 g kyckling
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 msk grön pesto
  • Färskriven parmesan

Så gör du

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär purjolöken och riv squashen i strimlor.
  • Skär kycklingen i strimlor och bryn i olivolja vid hög värme ett par minuter. Lägg i purjolöken och stek snabbt.
  • Tillsätt squash och stek 2 min till. Salta och peppra.
  • Rör ner pesto och den nykokta pastan i kycklingblandingen. Smaka av och fördela i djupa tallrikar.
  • Strö över färskriven parmesan och servera.

TIPS! Rätten är perfekt som matlåda eller picknickmat. Den innehåller få ingredienser och är enkel att slänga ihop.

LÄS OCKSA: Ramslök är också gott i en pesto