One pot-pasta med lax och spenat
Massor av fullkorn

Du kan få tag i ljus fullkornspasta, som ser ut som vanlig. Perfekt för eventuella kräsna små familjemedlemmar. 

© wichmann+bendtsen

One pot-pasta med lax, spenat och ärtor

Pastarätten som lagar sig själv. Enklare blir det inte. Den här one pot-pastan serveras med lax, spenat och ärtor och är lätt att slänga ihop, enkel att älska och smidig att diska upp efter.

20 februari 2020 av Signe Leth

One pot-pasta med lax, spenat och ärtor

4 personer

400 g lax utan skinn 
1 lök 
300 g fullkornspasta 
2 dl matlagningsgrädde, 8 % fett 
5 dl grönsaksbuljong 
½ citron, saften 
150 g färsk spenat 
3 dl ärter, frusna 
Havssalt 
Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du one pot-pasta

  • Skär lax i små tärningar, och hacka löken fint. 

  • Lägg pasta och lax i en stor gryta och tillsätt grädde, buljong, citron, spenat, ärter och kryddor. 

  • Koka upp och dra sedan ner värmen. Låt rätten koka på svag värme i 15-20 min, tills pastan är kokt al dente.

TIPS! Låt gärna rätten svalna lite innan du rör runt i grytan. På så sätt gör överskottsvätskan rätten mer krämig.

Näringsinnehåll i one pot-pasta per person:

Energi: 547 kcal 
Protein: 34 g 
Fett: 18 g 
Kolhydrater: 68 g 
Kostfibrer: 11 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar