One pot-pasta med lax, spenat och ärtor
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 25 minuter
INGREDIENSER
400 g lax utan skinn
1 lök
300 g fullkornspasta
2 dl matlagningsgrädde, 8 % fett
5 dl grönsaksbuljong
½ citron, saften
150 g färsk spenat
3 dl ärter, frusna
Havssalt
Svartpeppar, nymalen
Sådan laver du one pot-pasta
Skär lax i små tärningar, och hacka löken fint.
Lägg pasta och lax i en stor gryta och tillsätt grädde, buljong, citron, spenat, ärter och kryddor.
Koka upp och dra sedan ner värmen. Låt rätten koka på svag värme i 15-20 min, tills pastan är kokt al dente.
TIPS!Låt gärna rätten svalna lite innan du rör runt i grytan. På så sätt gör överskottsvätskan rätten mer krämig.
Näringsinnehåll i one pot-pasta per person:
Energi: 547 kcal
Protein: 34 g
Fett: 18 g
Kolhydrat: 68 g
Kostfiber: 11 g