Pasta med lax, sparris och dill

20 minuter
589 kcal

På bara 20 minuter kan du laga denna pastarätt, som både fyller kroppen med kolhydrater och grönsaker samt det sunda fettet från laxen.

Pastarätt med lax

Pasta med lax, sparris & dill

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g lax
  • 200 g fullkornspasta
  • 200 g grön sparris
  • 1 stor näve dilltoppar
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 msk parmesanost, finriven
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Så gör du

  • Baka laxen i ugnen i 12 min i 200 °C.
  • Koka pastan.
  • Vrid av sparrisen där den går av naturligt och skär till ändarna. Koka upp vatten i en gryta, tillsätt lite salt och koka sparrisen i 1 min. Häll av vattnet och skär i lagom stora bitar.
  • Skär laxen i munstora bitar och hacka dillen.
  • Blanda snabbt ner lax, dill, olivolja och finriven parmesanost i pastan över svag värme.
  • Smaka av, lägg upp på två tallrikar och mal svartpeppar över.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background