Laxkotlett på tallrik med pasta och broccoli
Citronskivor ger inte bara smak, det pyntar också rätten © wichmann+bendtsen

Laxkotlett med broccoli och fullkornspasta

Testa något nytt och servera en spröd, välsmakande laxkotlett till middag. Här hittar du receptet på laxkotlett med nyttiga tillbehör. Smaklig måltid!

9 oktober 2019 av Anne Larsen


Laxkotlett med broccoli och fullkornspasta

2 personer

250 g lax med skinn
4 tsk extra jungfruolja
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen
100 g fullkornspenne
6 vitlöksklyftor
½ tsk chiliflakes
1 broccolihuvud, stort
Rapsolja, kallpressad
4 skivor citron
 

Sådan gør du _SE

  • Gnid in laxen med 2 tsk olivolja, salt och peppar och koka pastan al dente i saltat vatten.
  • Skär vitlöken i ultrafina skivor, t ex på ett mandolinjärn. Rosta vitlöken och chiliflakesen i 2 tsk olivolja i en nonstickpanna, men bara tills de blir gyllene. Låt vitlöken och chilin torka på lite kökspapper och blanda dem därefter med pastan. Lägg ev undan lite för att strö över rätten.
  • Gör rent pannan med kökspapper. Stek laxen på hög värme i ca 3 min på vardera sidan beroende på laxens tjocklek.
  • Dela upp broccolihuvudet i små buketter och lägg dem i en gryta. Salta, ringla rapsolja över och häll på kokande vatten. Koka i 1 min. Häll av vattnet.
  • Lägg upp laxen med pasta, broccoli och citronskivor. Strö ev stekta vitlöksskivor och chiliflakes över.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 590 kcal 
Protein: 40,6 g 
Fett: 27,3 g
Kolhydrater: 51,7 g 
Kostfibrer: 11,5 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar