Italiensk one pot med tomat
Vegetarian?

Skippa chorizon, så har du en vegetarisk variant!

© wichmann+bendtsen

Italiensk one pot med tomat och kryddig korv

Pasta med tomatsås är ett säkert kort. Här serveras den med chorizo i en allt-i-ett-gryta, som kan stå och puttra själv tills den är klar. Enklare blir det inte!

Italiensk one pot med tomat och kryddig korv

4 personer

1 lök 
1-2 vitlöksklyftor 
250 g körsbärstomater 
½ squash 
1 morot 
75 g chorizo-korv 
1 msk extra virgin olivolja 
350 g fullkornsspagetti 
1 burk krossade tomater 
3 msk tomatpuré 
600 ml grönsaksbuljong 
½ tsk oregano 
½ tsk basilika 
Havssalt 
Svartpeppar, nymalen 
1 näve färsk basilika 
Ev. parmesan


Så här gör du italiensk one pot-pasta

  • Hacka lök och vitlök fint. Dela tomaterna i kvartar och riv squash och morot grovt. 

  • Hacka korven fint. 

  • Lägg alla ingredienser utom den färska basilikan, i en stor gryta och koka upp. Rör under tiden. 

  • Låt rätten koka på svag värme under lock i cirka 15 minuter eller till pastan är klar. 

  • Smaka av med salt och peppar, servera med färsk basilika och ev. lite färskriven parmesan på toppen.

TIPS! Om du vill göra rätten vegetarisk kan du bara hoppa över chorizon. Öka då mängden kryddor – tillsätt till exempel lite chili och paprikapulver.

Näringsinnehåll i one pot-pasta med tomat per person:

Energi: 484 kcal 
Protein: 19 g 
Fett: 13 g 
Kolhydrater: 79 g 
Kostfibrer: 12 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar