Quesadillas med svamp och spenat

40 minuter
421 kcal

Njut mexikanskt med gott samvete.

Quesadillas med svamp och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 gul lök
  • 600 g kastanje-champinjoner
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 fett vitlök
  • 400 g färsk spenat
  • 6 plommontomater
  • 30 g parmesanost
  • 70 g quesadillas

Tillagning

Stek hackad lök och rensad svamp i skivor i lite olja tills vätska avges. Tillsätt salt och peppar och hackad vitlök. Låt allt puttra i 15 min. Tillsätt spenat och låt allt sjuda samman och avge vätska. Låt koka utan lock så att rätten ångar av. Om inte all vätskan försvinner kan allt hällas i en sil så att den sista vätskan försvinner. Vänd ner hackade tomater och lite riven ost i svampblandningen. Lägg blandningen på quesadillas, ett orientaliskt platt bröd med kryddor som påminner om vetetortillas, och servera.

Därför är den nyttig:

Detta är tal om en riktig antioxidantbomb som skyddar dig mot allvarliga sjukdomar som till exempel cancer. Rätten imponerar dessutom med ett mycket högt innehåll av järn som ger energi. Även innehållet av K-vitamin och folsyra är högt - båda har central betydelse för kroppens cellfunktion.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background