Quesadillas med svamp och spenat

Njut mexikanskt med gott samvete.

2 september 2010 av I FORM

1 person

1 gul lök
300 g kastanje-champinjoner
1 tsk olivolja
Salt
Peppar
2 vitlöksklyftor
200 g färsk spenat
3 plommontomater
15 g parmesanost
35 g quesadillas


Tillagning

Stek hackad lök och rensad svamp i skivor i lite olja tills vätska avges. Tillsätt salt och peppar och hackad vitlök. Låt allt puttra i 15 min. Tillsätt spenat och låt allt sjuda samman och avge vätska. Låt koka utan lock så att rätten ångar av. Om inte all vätskan försvinner kan allt hällas i en sil så att den sista vätskan försvinner. Vänd ner hackade tomater och lite riven ost i svampblandningen. Lägg blandningen på quesadillas, ett orientaliskt platt bröd med kryddor som påminner om vetetortillas, och servera.

Därför är den nyttig:
Detta är tal om en riktig antioxidantbomb som skyddar dig mot allvarliga sjukdomar som till exempel cancer. Rätten imponerar dessutom med ett mycket högt innehåll av järn som ger energi. Även innehållet av K-vitamin och folsyra är högt - båda har central betydelse för kroppens cellfunktion.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar